Lukrativní nemovitost – byt na vesnici

Lukrativní nemovitost – byt na vesnici

Nadpis článku je trochu nadnesený. Pravdou však zůstává, že se byty v menších obcích těší nevídanému zájmu kupujících.

 

Výhody takového bydlení:

 

  • Větší soukromí – "vesnické" byty jsou častou situovány v nízkých bytových domech s malým počtem obyvatel. To není anonymní sídliště.

     

  • Zájemci o koupi upřednostňují bytové domy postavené z cihel před panelovými, třeba i proto, že hrubé cihlové zdi mají lepší izolační vlastnosti. A většina "vesnických" bytovek je právě z cihel.

     

  • Byt s výhodami domu – není zvláštností, že takový byt můžete rovnou koupit i se zahrádkou, která se nachází v okolí bytového domu. Nejste limitovaní jen čtyřmi stěnami, a tak si babí léto můžete užít na lavičce v zahradě.

     

 

Nevýhody:

 

  • Nedostatek nabídek na realitním trhu – i když některé obce díky fondům z Evropské unie budují nové bytové jednotky, zůstávají byty často ve vlastnictví obcí a novým uživatelům se nabízejí jen jako nájemní.

     

  • Horší občanská vybavenost – hodně závisí i na velikosti dané obce, ale do divadla či kina si budete muset zajet autem. Málo platné, nemůžeme porovnávat kočku se lvem...

     

  • Větší vzdálenost za prací do okolních měst – schválně mluvím o vzdálenosti, ne o době trvání cesty. V dopravní špičce vám totiž cesta z městského sídliště může trvat déle než cesta ze vzdálenější obce po obchvatu.

     

 

O tom, že dané výhody značně převyšují nedostatky dané nemovitosti, mluví i skutečnost, že ceny bytů v menších obcích v porovnání s minulými lety výrazně stouply. A souběžně je nahoru samozřejmě žene i drahá konkurence bytů ve větších městech.

 

Jste majitelem takové nemovitosti a potřebujete ji prodat? Kontaktujte nás ješte dnes a my vám s prodejem rádi pomůžeme.

 

Ing. Tomáš Nechvátal
Autor: Ing. Tomáš Nechvátal

Jsem realitní makléř, manžel a táta na plný úvazek. Nepracuji pro největší realitku, ale přesto ročně pomůžu klientům prodat a pronajmout desítky nemovitostí, protože se nebojím zodpovědnosti a neutíkám od sebemenšího problému. Nevzdávám se a dotahuji věci do konce. A je to vaše důvěra, kterou do mě vkládáte a která mě naplňuje energií, kterou stoprocentně věnuji každému prodeji nebo pronájmu.

Proto neustále makám nejen na lepších prezentacích vašich nemovitostí, ale hlavně na sobě. Využívám moderní technologie, jako jsou poutavé videoprohlídky, marketing na sociálních sítích, webové stránky ke každé zakázce a baví mě vymýšlet celkovou prodejní strategii. Protože každá nemovitost je jiná, každý majitel nemovitosti řeší jinou životní situaci a proto si také každý zaslouží individuální přístup.

Potřebujete prodat, koupit nebo se jen na něco zeptat? Neváhejte se mi ozvat.

Ing. Tomáš Nechvátal

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení