Průměrný realitní makléř vs. profesionál?

Průměrný realitní makléř vs. profesionál?
Rozhodli jste se prodat nemovitost a přemýšlíte, že si najdete schopného realitního makléře? Ale jak ho poznáte? Záleží na tom, jestli pracuje v největší realitní kanceláři v ČR? Nebo jestli jeho realitní kancelář prodává nejvíc realit na světě?
Jelikož pro práci realitního makléře není zapotřebí žádné profesní vzdělání, dělá jej kde kdo. Ptáte se proč? Největší motivací průměrných realitních makléřů je vidina velkého a rychlého výdělku. Proto mají někteří makléři dvacet a více zakázek v portfoliu, nicméně většinou bez smlouvy, o nemovitostech toho moc neví a kolikrát nabízí stále i ty, které jsou už prodané. A nezáleží na tom, ze které realitní kanceláře je, ale jaké má na svou práci reference, jestli informace o něm jsou dohledatelné na internetu, jestli se dále pravidelně v oboru vzdělává nebo zdali dělá realitního makléře na plný úvazek a ne jen tak, že si tím přivydělá. Těch kritérií je samozřejmě spousty, tak se na ně pojďme podívat.

Kdo vám s prodejem pomůže? Nebo spíš nepomůže?

Může se zdát, že když oslovíte více realitních makléřů, tak vyvoláte větší zájem o svou nemovitost a oslovíte více potencionálních kupujících. Pošlete jim nějaké fotky a info, makléři vás totiž ujistí, že nemovitost nemusí ani vidět, že jim to takto stačí, nicméně potom to může vypadat následovně.

Stejná nemovitost, různé ceny případně i rozdílné informace. Trh je totiž jenom jeden a ta vaše nemovitost musí potencionální kupce zaujmout na první pohled a ne, že vaši nemovitost uvidí u více realitních kanceláří, kde jsou rozdílné informace, protože si řekne, že s ní musí být něco v nepořádku, když to nemůžou prodat. A ani si nezavolají na prohlídku. Nebo ano, nicméně obvolají postupně všechny realitní makléře a budou tlačit na cenu. A každý realitní makléř vám bude volat a bude tlačit na vás, abyste cenu snížili, protože chtějí svoji provizi.

Průměrný realitní makléř vs. profesionál

Jak poznáte průměrného makléře, který se honí za provizemi, od profesionála? Níže píši pár bodů, které vám napoví.

Průměrný realitní makléř

  • nepotřebuje vidět prodávanou nemovitost, stačí mu informace po telefonu a fotky, co mu pošlete
  • o smlouvě se ani nezmiňuje, není potřeba
  • nemovitost nabídne za vaši cenu, analýzu tržní ceny nedělá
  • nevadí mu, že už je pátým makléřem, který nemovitost nabízí
  • informace v inzerátu jsou nepřesné nebo zavádějící
  • vůbec s vámi nekomunikuje, neřeší postup prodeje a ozve se vám, jen když mu na inzerát někdo zavolá
  • má v nabídce desítky nemovitostí, o kterých nic neví

Jak pracuji já?

  • v první řadě se zajímám o vás a vaše přání a potřeby, poté teprve řeším nemovitost a její prodej
  • po vzájemné domluvě pracuji na základě smlouvy, Certifikovaný realitní makléřve které je popsáno vše, co je součástí mé služby, co pro vás vše udělám
  • připravím analýzu tržní ceny vaši nemovitosti
  • zajistím špičkovou prezentaci (profesionální fotografie, videoprohlídka, webová stránka nemovitosti, plachta)
  • navrhnu vám vhodnou marketingovou strategii prodeje
  • nemovitost prezentuji na nejnavštěvovanějších realitních serverech a sociálních sítích
  • nejméně jednou za týden referuji majiteli o průběhu prodeje, kdykoli jsem na telefonu
  • jednou za čtrnáct dní posílám přesné statistiky a konzultuji prodejní strategii
  • věnuji se úzkému portfoliu nemovitostí a mám o nich skvělý přehled
  • nikdy nesoupeřím s kolegy makléři na jedné zakázce
  • průběžně se vzdělávám v oboru a pracuji na sobě, abych mohl poskytovat ty nejlepší služby dle mého nejlepšího vědomí

Jak vám mohu být užitečný?Realitní makléř profesionál

Jestli jste dočetli až sem, tak vás ohledně realit možná něco trápí, hledáte schopného realitního makléře nebo prodáváte svoji nemovitost delší dobu a hledáte toho správného realitního makléře, který by vám pomohl. Napište mi nebo zavolejte a pojďme se nezávazně sejít u dobré kávy nebo přímo na vaší nemovitosti a pobavme se spolu o tom, jestli vám mohu být užitečný.
 
 

TADY PRACUJI, TADY JSEM DOMA

Realitní služby – Slavkov u Brna, Rousínov, Vyškov, Brno, Holubice, Drnovice, Tučapy, Komořany, Kovalovice, Tvarožná, Velatice, Mokrá-Horákov, Hostěnice, Pozořice, Sivice, Tvarožná, Podolí, Šlapanice, Jiříkovice, Blažovice, Dražovice, Letonice, Nemčany, Hodějice, Křenovice, Zbýšov, Prace, Kobylnice, Sokolnice, Žatčany, Moutnice, Bošovice, Milešovice, Kobeřice u Brna, Nížkovice, Rašovice, Bučovice, Nevojice, Kojátky, Kyjov, Sobůlky, Věteřov, Dražůvky, Želetice, Karlín, Svatobořice, Šardice, Hovorany, Čejč, Klobouky u Brna, Morkůvky, Kašnice, Borkovany, Diváky, Velké Hostěrádky, Milotice, Dubňany, Blansko, Lelekovice, Lipůvka, Česká, Vranov, Adamov, Babice nad Svitavou, Habrůvka, Křtiny, Ochoz u Brna, Bílovice nad Svitavou, Řícmanice, Bukovina, Bukovinka, Račice-Pístovice, Olšany, Habrovany a další..

Ing. Tomáš Nechvátal
Autor: Ing. Tomáš Nechvátal

Jsem realitní makléř, manžel a táta na plný úvazek. Nepracuji pro největší realitku, ale přesto ročně pomůžu klientům prodat a pronajmout desítky nemovitostí, protože se nebojím zodpovědnosti a neutíkám od sebemenšího problému. Nevzdávám se a dotahuji věci do konce. A je to vaše důvěra, kterou do mě vkládáte a která mě naplňuje energií, kterou stoprocentně věnuji každému prodeji nebo pronájmu.

Proto neustále makám nejen na lepších prezentacích vašich nemovitostí, ale hlavně na sobě. Využívám moderní technologie, jako jsou poutavé videoprohlídky, marketing na sociálních sítích, webové stránky ke každé zakázce a baví mě vymýšlet celkovou prodejní strategii. Protože každá nemovitost je jiná, každý majitel nemovitosti řeší jinou životní situaci a proto si také každý zaslouží individuální přístup.

Potřebujete prodat, koupit nebo se jen na něco zeptat? Neváhejte se mi ozvat.

Ing. Tomáš Nechvátal

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení