Rady a tipy při prodeji - 3. díl: Proč by v nabídce prodeje bytu nebo domu neměl chybět půdorys?

Rady a tipy při prodeji - 3. díl: Proč by v nabídce prodeje bytu nebo domu neměl chybět půdorys?

Při prodeji bytu nebo domu je důležité mít všechny relevantní informace k dispozici a jednou z nezbytných součástí je půdorys. Protože potencionálního kupce zaujmete také tím, že si dokáže představit dispoziční řešení. 

Co je to půdorys?

Půdorys je plánek, který zobrazuje rozložení místností, dveří, oken a dalších prvků v bytě nebo domě. Obsahuje také informace o velikosti jednotlivých místností, orientaci a dalších důležitých parametrech. 

Proč je půdorys důležitý při prodeji nemovitosti?

Půdorys je velmi důležitá pomůcka při prodeji bytu nebo domu. Pomůže každému lépe se zorientovat a získat tím jasnější představu o uspořádání jednotlivých místností. Potenciální zájemci o vaši nemovitost si na základě půdorysu mohou udělat představu o rozložení místností a celkovém uspořádání interiéru.

Díky tomu se mohou rozhodnout, zda je pro ně daná nemovitost vhodná a zda splňuje jejich požadavky. Půdorys také umožňuje zájemcům plánovat případné úpravy interiéru a přemýšlet o tom, jak by mohli využít jednotlivé místnosti.

Jak získat půdorys?

Pokud nemáte k dispozici projektovou dokumentaci bytu nebo domu, postačí jednoduchý půdorys načrtnutý rukou. Nicméně pro upoutání pozornosti zájemců si můžete nechat vytvořit poutavý 3D půdorys i s nábytkem, joko je např. tento:

 

3d_pudorys_prodej_bytu_bucovice

 

Možná si řeknete, že to není u malého bytu potřeba. Ale věřte, že z popisu a z fotek jsou zájemci mnohdy zmatení. A když se podíváme na vícepodlažní dům, tak orientace je přeci jen podstatně složitější. A proto je dobré mít jednak 3D půdorys, tak i jednoduchý a přehledný 2D půdorys.

1-_np

2_np Alespoň základní 2D půdorys chybí cca u 70% nabízených bytů nebo domů k prodeji. A přitom je to jedna ze základních věcí, které by v nabídce neměla chybět. A nic složitého na tom taky není. 

TIP: Profesionální obchodníci s realitami a realitní makléři vám pomohou nemovitost nachystat, zaměří si ji, nafotí ji profesionální fotograf a pro lepší prezentaci natočí videoprohlídku. A vše umístí na samostatné webové stránky, kde jsou všechny informace pohromadě, jako např.: ZDE

 

 

Ing. Tomáš Nechvátal
Autor: Ing. Tomáš Nechvátal

Jsem realitní makléř, manžel a táta na plný úvazek. Nepracuji pro největší realitku, ale přesto ročně pomůžu klientům prodat a pronajmout desítky nemovitostí, protože se nebojím zodpovědnosti a neutíkám od sebemenšího problému. Nevzdávám se a dotahuji věci do konce. A je to vaše důvěra, kterou do mě vkládáte a která mě naplňuje energií, kterou stoprocentně věnuji každému prodeji nebo pronájmu.

Proto neustále makám nejen na lepších prezentacích vašich nemovitostí, ale hlavně na sobě. Využívám moderní technologie, jako jsou poutavé videoprohlídky, marketing na sociálních sítích, webové stránky ke každé zakázce a baví mě vymýšlet celkovou prodejní strategii. Protože každá nemovitost je jiná, každý majitel nemovitosti řeší jinou životní situaci a proto si také každý zaslouží individuální přístup.

Potřebujete prodat, koupit nebo se jen na něco zeptat? Neváhejte se mi ozvat.

Ing. Tomáš Nechvátal

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení